PostHeaderIcon Es presenta el recuperat Ball de Sant Miquel i Diables d'igualada

Notícies - Notícies

Després d'un bon treball de documentació, la Federació del Seguici Tradicional i Històric d'Igualada presentarà aquest dijous el recuperat Ball de Sant Miquel i Diables d'Igualada.

El Ball de St. Miquel i els Diables d'Igualada es presenta oficialment el proper dijous dia 18 d'agost a les 20 h. Realitzarà la Cercavila del Sant i un cop arribats a la Plaça de l'Ajuntament es representarà el ball parlat (sense versots).
El divendres 19 participarà en el Correfoc.
El dissabte dia 20 participarà a la Cercavila tradicional amb tot el Seguici Festiu i diumenge 21 a l'Anada a Ofici.
El dia 24, diada de St. Bartomeu, la Federació del Seguici Històric (FESTHI) organitza un Cercavila i a continuació es representarà el Ball Parlat i versots a la Plaça Pius XII.

A banda també cal apuntar que el Ball de Sant Miquel i Diables d'Igualada actuarà el diumenge 21 d'agost, a la tarda, a la Festa Major de Sant Quintí, convidats pel Ball de Diables de la població.

Més informació:

http://festhi.cat/

Programa de la Festa Major d'Igualada:

http://www.igualada.cat/cat/Igualada-al-Dia/Agenda/Festa-Major-d-Igualada-2011

 

Last Updated (Tuesday, 16 August 2011 11:36)

 

PostHeaderIcon Actuació del Ball de Diables de la Riera a l'Hospitalet de l'Infant

Notícies - Notícies

Aquest dissabte dia 13 d'agost el Ball de Diables de la Riera actuarà a la Festa Major de Sant Roc de l'Hospitalet de l'Infant. La Colla de Diables d'aquesta localitat celebra el seu 25è anniversari. Per celebrar-ho han convidat també a altres colles com el Ball de Diables del Morell, Diables de Mora d'Ebre, Dimonis d'Alboraia i Diables de Roquetes.

Podeu veure el programa a:

http://www.vandellos-hospitalet.org/catala/Externos/Esports/programa_santroc_web.pdf

 

Last Updated (Friday, 12 August 2011 07:28)

 

PostHeaderIcon Valoració de Festa Major 2011

Notícies - Notícies

Enguany ha estat una Festa Major de Santa Margarida immillorable. Malgrat la increïble retallada pressupostària, hem tirant endavant amb els nostres actes, presentant un Drac nou, i realitzant 7 actes - correfoc, seguici, colla convidada de Pamplona, revetlla amb la Vallesana, entremès de Santa Margarida, etc . Hem tingut més públic que mai al Seguici i hem gaudit de magnífics sopars de la colla.

Us puxem dos vídeos del ball parlat publicats al Youtube per part del Moisés Merchán.

 

 

 

 

PostHeaderIcon 25 anys de Manotes i 20 anys de Grallers de la Riera

Notícies - Notícies

Enguany fem dues celebracions: 25 anys dels Gegants els Manotes i 20 anys dels Grallers de la Riera. Els primers no calen quasi presentació. Són els gegants que ens han acompanyat durant un quart de segle, trapelles i divertits. Han entrat directament a l'imaginari col.lectiu tant dels xiquets com dels adults.

Dels segons, cal dir que són recuperardors d'un instrument molt tradicional a la Riera, des del Ball de Valencians del segle XVIII, passant pels balls de gralles de la Festa Major del XIX, fins al graller Sisco Blai als balls de gralles de les festes de carrer dels anys 50 del XX. Amb els Grallers de la Riera han ballat els gegants, el ball de bastons i s'ha recuperat un concert d'inxa la Diada de Santa Margarida. Enguany els convidats al concert del dimecres dia 20 són els Ganxets, grallers del baix camp. Concert de nivell.

Moltes Felicitats !!

Apuntem un poema del poeta Joan Antonio i Guardias on recorda la Festa Major de la Riera quan era xiquet a finals del XIX i començant del XX (Oda a Tarragona i altres poemes 1965)

Santa Margarida
de l'altar major.
Poseu una brida
a tanta calor.

Gralles matineres.
Carrer emblanquinat.
Sol i alfabregueres.
Processó. Envelat.

I jo, l'alegria
més pura del dia:
no hem mort el cabrit.

Estreno una bata.
I beurem orxata
al ball de la nit.

 

PostHeaderIcon Fotos de la presentació del Drac i la Capta

User Rating: / 7
PoorBest 
Notícies - Notícies

Ahir, finalment, es va presentar el Drac de Santa Margarida de la Riera. Estem molt contents. Creiem que és una figura de qualitat que aportarà molt a la festa de la Riera. També estem satisfets del projecte perquè ha involucrat diversos col•lectius, com ara els Timbalers de la Santa Creu i l’Associació de Dones.
El Drac sortirà al correfoc i al seguici, i tindrà un paper destacat, junt amb Santa Margarida, en l'entremès que es presentarà el dimecres dia 20.
Us apuntem algunes fotos:

 

Last Updated (Monday, 11 July 2011 08:01)

Read more...